Lavvotur

Vi finner et egnet sted for å slå leir. De som ønsker å være med på lavvotur vil bla. lære å sette opp lavvo og vedovn, lage samt tenne opp bål og tilberede mat på ildsted eller primus. Vi går gjerne turer eller fisker om det finnes mulighet for dette. Hund/hunder er med på turen hvis det er ønskelig.

Hyttetur

Vi har flere hytter som vi kan benytte på turene våre. Vi kan bla. reise til Ringebufjellet, Torpa eller Vestsiden. Hyttene ligger kjempefint i forhold til jakt, fiske og fotturer i fjellet og kan benyttes hele året. I tilknytning til hytteturene vil vi på vinterstid kunne benytte oss av muligheten til å gå fine skiturer i oppkjørte løypenett samt å stå på ski/snowboard i nærliggende slalåmbakker .

Fuglejakt

Rype-og skogsfugljakt er det vi har gleden av å tilby. Om turen går til en av hyttene vi har til disposisjon eller vi tar med oss lavvo opp i fjellet avtales nærmere ettersom hvor det er aktuelt å jakte. Vi har erfarne jegere med gode jakthunder. Det vil bli lagt vekt på forståelse for hvordan man ter seg i forhold til det å gå med hund i fjell og skog. Teorien kombineres med selve praksisen, noe som for mange er en lettere måte å lære på. Disse turene vil for uerfarne gi god innføring i det man senere kan lære på et jegerkurs. Opplegget tilpasses etter hvor erfaren den enkelte er. Også dagsturer med jakt er mulig. For de som eventuelt har tatt jegerprøven og selv ønsker å gå med hund og våpen må det fremlegges jaktkort for det aktuelle terrenget. Jaktkort kommer som et tillegg i prisen. Disse prisene varierer fra sted til sted.

Fisketur

Dagsturene legger vi til vann i nærområdet der det ikke kreves lange gåturen før vi kan slenge snøret uti. Ønskes overnattingstur legger vi gjerne opp til en rusleetappe eller en kanoetappe innen vi finner frem fiskestengene. På læreplanen står alt fra å grave mark til å tilberede storfangsten til middag. Fiskekort kommer i tillegg til prisen. Disse prisene varierer fra sted til sted.

Fottur

Enkle fotturer i skog og fjell gjør ofte noe med oss mennesker. Den friske luften og den flotte naturen er terapi for både kropp og sjel. Vi tar gjerne med hunder så turen blir enda hyggeligere. Dagsturer eller overnattingsturer tilbys etter ønske.

Kanotur

Med all den flotte naturen vi har i Norge er det en selvfølge at vi bruker den. Det finnes utallige nydelige steder her i landet vårt som bare står og venter på oss og kanoene våre. Turene kan legges til nærområder som Fjorda og Skumsjøen, eller til steder lengre unna som Finnskogen og Femunden. På disse turene vil vi lære deg om ”vett på vannet”, vi fisker, setter opp lavvo eller gapahuk og tilbereder måltider over bål eller på primus. Varighet på tur avtales etter ønske, vi tilbyr både dagsturer og overnattingsturer.

Overnatting under åpen himmel

Dette er turen for den som vil komme tett innpå naturen og bare føle på den. Å reise ut med sovepose og liggeunderlag for å finne seg en plass å sove er veldig befriende. Det å fyre opp bålet og bare ligge der å se på flammene er en fantastisk følelse. Og er man heldig på f.eks. en leik, kan man oppleve noe så magisk som å få se orrfuglen spille og sloss ute på ei tåkete myr.

Hundespannkjøring/stell av hund

Vi reiser foreløpig ut på dags/kveldsturer med hundespann, enten med slede eller atv. Området Vardal vil bli mye brukt siden det er der vi har alle hundene. Før vi reiser ut mater vi hundene og gir de vann. Deretter drar vi ut i skogen for litt fart og moro. Det er en fantastisk frihetsfølelse å stå bak alle disse arbeidsvillige hundene og nyte av naturen. Underveis finner vi oss et passende sted for en mat-og hvilepause både for to-og fire-beinte. Når vi kommer inn igjen er det viktig at hundene får rikelig med stell. De blir som oss, stive og støle de også så litt massasje og kos kommer godt med.

Snørekjøring på ski

Hvor mange ganger har du vært ute på ski og blitt misunnelig på alle som suser forbi deg i oppoverbakken pga. hunden de har til å dra? Har du lyst til å prøve? Ha skiutstyret klart så møtes vi for en fin og sosial skitur med litt drahjelp.

Kløvtur med hund

Kløv er for den, som ikke vet det en ryggsekk til hunder. Det kan være godt å få hjelp til å frakte med seg utstyret som trengs på tur. Det er mange som sliter med vondt i skuldre, rygg og nakke og som ikke tåler å bære sekk. Dette skal ikke være et hinder fra å ferdes i naturen. Vi har store og sterke hunder(alaskan malamutte) til å hjelpe oss med oppakningen. Velg mellom dagsturer i skogen/fjellet, eller så kan vi også ta med utstyr så vi kan overnatte.

 

 

Kontakt info

Adresse:
Blivgodtvegen, 2823 Gjøvik

Tlf:
902 903 52

Epost:
post@overskogogheiberg.no

 Kart til campen